Generálka na Leteckú päťdesiatku

10.02.2014 21:07

Výbor odboru turistiky TJ Letecké opravovne Trenčín pozýva svojich členov a priaznivcov na jednu z trás plánovanej akcie "Generálka na Leteckú päťdesiatku", ktorú je potrebné absolvovať najneskôr do nedele 16. marca 2014. Zoznam trás :

  • č.1: Bezovec - Panská Javorina - Kulháň - Duchonka - Bezovec; vedie Vlado Švancár 
  • č.2: Bezovec - Inovec - Radar; vedie Ivan Horniak          
  • č.3: Soblahov - Inovec - Beckov; povedú Jozef Timko a Jan Mrlina     
  • č.4: Soblahov - Trenč. Teplice po modrej TZT; vedie Jozef Šebo. Pôjdeme z Trenč. Teplíc do Soblahova už v nedeľu 9. marca 2014. Odchod autobusu do Teplíc zo zast. Dlhé Hony o 7.50 hod. (z autob.st. o 8.03). Trasa cca 16 km a 600 m prevýšenie.   
  • č.5: Trenč. Teplice - Kubrá po červenej TZT; vedie Juraj Marťák st.       
  • č.6: vyznačenie trasy zo Soblahova do Kubry - kyselka popod Kočinu horu; Jan Mrlina

Cvičitelia poverení kontrolou jednotlivých úsekov si môžu určiť vhodný termín a jeho zverejnením prizvať na trasu ďalších turistov. Úlohou účastníkov akcie je kontrola stavu časti trasy našim klubom pripravovaného diaľkového pochodu po zime (turistické značenie, prekážky na trase, ťažba dreva, sneh prípadne ľad a iné). V prípade neprehľadných úsekov, slabšie viditeľného značenia, alebo chýbajúceho značenia - previesť doznačenie fáborkami vo farbe kontrolovaného úseku. Výsledok kontroly je potrebné nahlásiť následne zodpovedným vedúcim za celú akciu /Švancár, Maradík/.

Doporučuje sa zobrať si turistické paličky a pre odstránenie prípadných drobných nedostatkov zistených na trase staré rukavice, pilečku príp. sekerku (nie je podmienkou) na drobné konáre.

Ako bolo na trase č.4  Trenčianske Teplice - Soblahov – Kubra  v nedeľu  9. marca 2014.  

Za ideálneho počasia sme si trasu vychutnali a konštatujem že je voľná a čistá skoro ako obývačka pred Veľkou nocou.  Môžem odporučiť zaujímavú vyhliadku z vrcholu Svitava na Trenčín (neobvyklý výhľad na severnú aj južnú časť mesta súčasne z výšky 700 m). Prístup: v najvyššom bode modrej TZT neodbočiť vpravo dole na Lúčky, ale pokračovať po neznačenej lesnej ceste na vrchol Svitava - výhľad. Odtiaľ pokračovať po zvážnici a lesnej ceste ktorá sa znova napojí na modrú značku. Za lepšej diaľkovej viditeľnosti bude vidno aj kus hrebeňa Bielych Karpát. Zachádzka len 100-200 metrov.   ©  JŠ       viac fotiek tu